top of page

ONZE MEDEWERKERS

Iedereen komt in aanmerking voor onze service op maat.

Wij zijn beschikbaar voor uw hulpvragen. Maak vandaag nog een afspraak. 

 

De focus van de praktijk ligt op preventie, onderzoek, behandeling en advies van allerhande problemen. 

U kan bij het team van ervaren hulpverleners terecht voor de diensten logopedie, (eerstelijns)psychologie, kindercoaching en remedial teaching.

Student Paper Writing

SOFIE VANDER MIERDE

Logopediste

Ik ben Sofie Vander Mierde, logopediste en praktijkeigenaar van Labyrint.

In 2014 studeerde ik af aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen als logopediste. Ik startte datzelfde jaar een logopedische praktijk. Doorheen de jaren volgde ik extra vormingen om me te verdiepen in o.a. meertaligheid en leerstoornissen bij kinderen.

Naast mijn zelfstandige activiteit, werkte ik ook als logopediste in een school voor buitengewoon onderwijs en in het ondersteuningsnetwerk. Zo kwam ik in aanraking met de steeds grotere noden aan extra begeleiding in en buiten de klas.

 

Ik merkte in mijn logopedische praktijk dat kinderen soms behoefte hebben aan bijkomende of andere begeleiding dan logopedie. Soms lopen kinderen vast in hun motoriek of vertonen ze moeilijk gedrag o.w.v. psychologische problemen.

 

Daarom besliste ik een groepspraktijk uit te bouwen. Deze praktijk kreeg de naam Labyrint, wat ‘doolhof’ betekent in het Grieks. De praktijk omvat een doolhof van verschillende disciplines. Ik behandel leerstoornissen (dyslexie, dysorthografie, dyscalculie), leerproblemen (lezen, schrijven, rekenen), taalstoornissen (en meertaligheid) en articulatiestoornissen.

Ook kan je bij mij terecht voor de typemethode ontwikkeld door Wendy Peerlings. Volgens deze methode leren kinderen vlot blindelings typen (ook kinderen met handvaardigheidsproblemen en dyslexie) in 10 lessen (meer informatie bij ‘functies’).

Psycholoog sessie

MAY DECRAENE

Psychologe

Mijn naam is May Decraene. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven als psychologe en in 2009 heb ik mijn opleiding als systeem-psychotherapeut afgerond bij het IPRR (Instituut voor Psychotherapeutische Relatie en Reflectie).

Ik heb een ruime ervaring in het werken met (kwetsbare) gezinnen en in het begeleiden van personen met een mentale beperking. Daarnaast heb ik als systeem-psychotherapeut gewerkt in het Centrum voor Levens- en Gezinsvragen (CLG) van Mol en in mijn eigen privé-praktijk.

Vanuit mijn opleiding benader ik individuele personen steeds als onderdeel van een groter systeem (een koppel, een gezin, een familie) en betrek ik vaak de andere delen van het systeem bij de therapie. Ik ben ervan overtuigd dat in elk systeem de kracht aanwezig is om moeilijke situaties door te komen en ga graag samen op weg om vastgelopen patronen te doorbreken en opnieuw op het spoor van groei te komen.

Marble Surface

BRITNEY SCHRIJVERS

Kindercoach

Mijn naam is Britney Schrijvers. Ik studeerde in 2022 af als psychologisch consulente aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen. Tijdens deze opleiding koos ik ervoor om mezelf te verdiepen in de hulpverlening van kinderen en jongeren binnen het klinisch werkveld.

 

Momenteel werk ik voor CAW Limburg als hulpverlener slachtofferhulp. Hier begeleid ik kinderen, jongeren en volwassen met het        verwerken van een plotse-, traumatische gebeurtenis.

 

Als kindercoach sta ik klaar voor kinderen en ouders met verschillende hulpvragen. Het is mogelijk dat je als kind of als ouder(s) ergens tegen aan loopt. Samen gaan we oplossingsgericht aan de slag en stellen we de specifieke noden en kwaliteiten van het kind voorop.

bottom of page