ONZE MEDEWERKERS

Elk van onze patiënten komt in aanmerking voor deze service op maat.


Boek vandaag nog een afspraak en we beloven u dat u met een gerust hart onze groepspraktijk zult verlaten: goed geïnformeerd en overtuigd van het feit dat uw gezondheid bij ons in goede handen is. 


De focus van de praktijk ligt op preventie, onderzoek, behandeling en advies van allerhande problemen.

Blond Doctor

SOFIE VANDER MIERDE

Logopediste

Ik ben Sofie Vander Mierde, logopediste en praktijkeigenaar van Labyrint.

In 2014 studeerde ik af aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen als logopediste. Ik startte datzelfde jaar een logopedische praktijk. Doorheen de jaren volgde ik extra vormingen om me te verdiepen in o.a. meertaligheid en leerstoornissen bij kinderen.

Naast mijn zelfstandige activiteit, werkte ik ook als logopediste in een school voor buitengewoon onderwijs en in het ondersteuningsnetwerk. Zo kwam ik in aanraking met de steeds grotere noden aan extra begeleiding in en buiten de klas.


Ik merkte in mijn logopedische praktijk dat kinderen soms behoefte hebben aan bijkomende of andere begeleiding dan logopedie. Soms lopen kinderen vast in hun motoriek of vertonen ze moeilijk gedrag o.w.v. psychologische problemen.


Daarom besliste ik een groepspraktijk uit te bouwen. Deze praktijk kreeg de naam Labyrint, wat ‘doolhof’ betekent in het Grieks. De praktijk omvat een doolhof van verschillende disciplines. Ikzelf behandel leerstoornissen (dyslexie, dysorthografie, dyscalculie), leerproblemen (lezen, schrijven, rekenen), taalstoornissen (en meertaligheid) en articulatiestoornissen.

Ook kan je bij mij terecht voor de typmethode ontwikkeld door Wendy Peerlings. Volgens deze methode leren kinderen vlot blindelings typen (ook kinderen met handvaardigheidsproblemen en dyslexie) in 10 lessen (meer informatie bij ‘functies’).

Female Doctor

MAY DECRAENE

Psychologe

Mijn naam is May Decraene. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven als psychologe en in 2009 heb ik mijn opleiding als systeem-psychotherapeut afgerond bij het IPRR (Instituut voor Psychotherapeutische Relatie en Reflectie).

Ik heb een ruime ervaring in het werken met (kwetsbare) gezinnen en in het begeleiden van personen met een mentale beperking. Daarnaast heb ik als systeem-psychotherapeut gewerkt in het Centrum voor Levens- en Gezinsvragen (CLG) van Mol en in mijn eigen privé-praktijk.

Vanuit mijn opleiding benader ik individuele personen steeds als onderdeel van een groter systeem (een koppel, een gezin, een familie) en betrek ik vaak de andere delen van het systeem bij de therapie. Ik ben ervan overtuigd dat in elk systeem de kracht aanwezig is om moeilijke situaties door te komen en ga graag samen op weg om vastgelopen patronen te doorbreken en opnieuw op het spoor van groei te komen.

EVELIEN LEPPENS

Lifecoach

Ik ben Evelien Leppens. Op professioneel vlak heb ik reeds 7 jaren ervaring in de hulpverlening aan jongeren en (jong)volwassenen als maatschappelijk assistent (o.a. bij JAC Limburg, CAW Limburg, CGG Kempen). Sinds 2020 werk ik als gecertificeerde life- en mindsetcoach bij praktijk Labyrint.
Ik merkte door de jaren heen dat ik me meer verbonden voelde met de oplossingsgerichte visie, in plaats van enkel probleemgericht te kijken. Zo ben ik in contact gekomen met life coaching.
In mei 2018 heb ik mijn diploma als Life Coach behaald. In januari 2019 heb ik het certificaat behaald voor de erkende opleiding Professional Coach bij Systo. Momenteel volg ik het Certification Program bij de Inge Rock Academy.

Kolonie 61, 3920 Lommel

+32 498 700 504

©2019 by Madam Online